Μούστος-Κρασί
Διανύοντας, το τέλος της τρίτης δεκαετίας με καταξίωση στον επαγγελματικό χώρο, έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε την εμπειρία, την παράδοση και τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης στο κρασί.
Οι υπηρεσίες μας παρέχονται τόσο σε επίπεδο χημικών αναλύσεων σε μούστο-κρασί, όσο και σε επίπεδο συμβουλευτικού χαρακτήρα σε θέματα οινοποίησης, αγοράς μούστου, επιλογής ποικιλίας και αρμονικού συνδυασμού ποικιλιών.
Οι οινολογικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι οι καλύτερες του εμπορίου και φυσικά εντελώς ακίνδυνες για την υγεία του καταναλωτή.
Με φιλοσοφία την επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος και με μέλημα την καλύτερη και ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, απευθυνόμαστε με αίσθημα ευθύνης, στον απλό καταναλωτή, στην ταβέρνα, στο οινοπωλείο, στο οινοποιείο.
Το εργαστήριο έχει τη δυνατότητα εξέτασης ενός μεγάλου εύρους παραμέτρων στο κρασί.
Ενδεικτικά όμως, μία απλή εξέταση κρασιού περιλαμβάνει :
- ειδικό βάρος
- αποκτηθείς αλκοολικός τίτλος
- ολικός αλκοολικός τίτλος
- ογκομετρουμένη οξύτητα
- πτητική οξύτητα
- σίδηρος
- pH
- ολικό θειώδες
- ελεύθερο θειώδες
Παράμετροι, που μπορούν ακόμη να προσδιοριστούν στο κρασί είναι :
- στερεό υπόλειμμα
- ολικά σάκχαρα
- τέφρα
- χαλκός
αλλά και πλέον εξειδικευμένες παράμετροι όπως : προφίλ αλκοολών, προφίλ αλδεϋδών, προφίλ κετονών, προφίλ εστέρων, σορβικό οξύ, βαρέα μέταλλα, ωχρατοξίνη Α.