Χημικά Εργαστήρια | Σκαράκης Μιχάλης

Τρόφιμα

 

Με την πολυετή πείρα μας στον τομέα των τροφίμων, έχουμε τη δυνατότητα εξέτασης, με ακρίβεια και υπευθυνότητα, των παρακάτω βασικών παραμέτρων :

 

  • υγρασία
  • πρωτεΐνες
  • λιπαρά
  • υδατάνθρακες
  • ακατέργαστες ίνες

 

καθώς επίσης και πιο εξειδικευμένων, όπως :

  • βαρέα μέταλλα
  • βιταμίνες
  • συντηρητικά  (σορβικό οξύ, βενζοϊκό οξύ, θειώδες οξύ)
  • αφλατοξίνες Β1, Β2, G1, G2  (σε ξηρούς καρπούς)
  • αφλατοξίνες Μ1, Μ2 (σε γάλα, γαλακτοκομικά)
  • ωχρατοξίνη Α (σε καφέ, κακάο, σταφίδες)

 



 

Έχουμε την ικανότητα να δώσουμε στον τυποποιητή, τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές που χρειάζονται, για την επισήμανση και τη διάθεση του τροφίμου στο εμπόριο, σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων & Ποτών.

 

Επίσης παρέχουμε στον τυποποιητή, την διαθρεπτική επισήμανση του τροφίμου (όταν αυτή απαιτείται) και που αφορά τις παραμέτρους :

  • ενεργειακή αξία
  • πρωτεΐνες
  • υδατάνθρακες
  • σάκχαρα
  • λιπαρά
  • κορεσμένα λιπαρά οξέα
  • αλάτι (NaCl)

Τέλος παρέχουμε στον τυποποιητή και την ενδεικτική ημερήσια πρόσληψη ανά μερίδα τροφίμου (GDAs), με βάση τη δίαιτα των 2000 θερμίδων ενός ενήλικα, που αφορά τις παραμέτρους :

  • ενεργειακή αξία
  • σάκχαρα
  • λιπαρά
  • κορεσμένα λιπαρά οξέα
  • νάτριο
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Δείτε επίσης

Από το σταφύλι στο κρασί

Από το σταφύλι στο κρασί

Καταχώρηση 2013/09/08 Ο τρύγος έχει ήδη αρχίσει και την βδομάδα που μας έρχεται μπαίνει για τα καλά στο «φόρτε» του. Στα πιο παλιά χρόνια ημερομηνία ορόσημο για τον τρύγο ήταν...

Φίλτρα επεξεργασίας και βελτίωσης νερού

Φίλτρα επεξεργασίας και βελτίωσης νερού

Καταχώρηση 2013/06/22 Υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά στον καταναλωτή, όσον αφορά την ύπαρξη και την αποτελεσματικότητα των φίλτρων νερού που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Ποια λοιπόν είναι η χρησιμότητά τους και ποιες...