Χημικά Εργαστήρια Αθηνών

Φίλτρα επεξεργασίας και βελτίωσης νερού

Καταχώρηση 2013/06/22

Υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά στον καταναλωτή, όσον αφορά την ύπαρξη και την αποτελεσματικότητα των φίλτρων νερού που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο.  

Ποια λοιπόν είναι η χρησιμότητά τους και ποιες ιδιότητες έχουν ;

Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι τα διάφορα φίλτρα επεξεργασίας και καθαρισμού δεν διαθέτουν ικανότητα «νοημοσύνης»,

Περισσότερα...

Εξασθενές χρώμιο-Κίνδυνος στο πόσιμο νερό

Καταχώρηση 2016/09/12

Το χρώμιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που απαντάται στη φύση και επομένως αποτελεί μέρος και της διατροφικής αλυσίδας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συναντάται σε τρία σθένη (μορφές) : το δισθενές Cr(II) , το τρισθενές Cr(III) και το εξασθενές Cr(VI).

Δισθενές : είναι πολύ ασταθές και η πλέον σπάνια μορφή του.

Τρισθενές : σχεδόν όλο το χρώμιο που υπάρχει στη φύση βρίσκεται υπό την μορφή του τρισθενούς χρωμίου.  

Περισσότερα...

Δείτε επίσης

Δημητριακά-Ελαιούχοι σπόροι-Ζωοτροφές

Δημητριακά-Ελαιούχοι σπόροι-Ζωοτροφές

Το εργαστήριο διαθέτει πολυετή εμπειρία σε αναλύσεις δημητριακών, ελαιούχων σπόρων και ζωοτροφών. Επίσης μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα πλήθος παραμέτρων σε αυτά τα προιόντα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Τρόφιμα

Τρόφιμα

Με την πολυετή πείρα μας στον τομέα των τροφίμων, έχουμε τη δυνατότητα εξέτασης, με ακρίβεια και υπευθυνότητα, των παρακάτω βασικών παραμέτρων :