Χημικά Εργαστήρια Αθηνών

Φέτα VS λευκό τυρί : τόσο ίδια.. μα ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά

Καταχώρηση 2014/12/06

Στο τμήμα των τυροκομικών προϊόντων των καταστημάτων τροφίμων, βλέπουμε μαλακά τυριά, που ενώ μακροσκοπικά έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, να έχουν μεγάλη διαφορά στη τιμή τους. 

Αυτό συμβαίνει με την "φέτα" και το "λευκό τυρί άλμης", με το πρώτο να έχει περίπου διπλάσια τιμή από το δεύτερο. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται αλλά και στη διαδικασία παραγωγής.

Ας δούμε λοιπόν ομοιότητες και διαφορές αυτών των δύο τυριών.

Περισσότερα...

Δείτε επίσης

Δημητριακά-Ελαιούχοι σπόροι-Ζωοτροφές

Δημητριακά-Ελαιούχοι σπόροι-Ζωοτροφές

Το εργαστήριο διαθέτει πολυετή εμπειρία σε αναλύσεις δημητριακών, ελαιούχων σπόρων και ζωοτροφών. Επίσης μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα πλήθος παραμέτρων σε αυτά τα προιόντα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Τρόφιμα

Τρόφιμα

Με την πολυετή πείρα μας στον τομέα των τροφίμων, έχουμε τη δυνατότητα εξέτασης, με ακρίβεια και υπευθυνότητα, των παρακάτω βασικών παραμέτρων :